sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Makumatkalla Stoassa

Lauantaina otimme metron kohti itää - määränpäänä oli kovasti kehuttu Stoan brunssi. Stoa on kulttuuritalo Itäkeskuksen tuntumassa. Brunssi tarjoillaan 1. kerroksen kahvilassa - Cafe Stoassa. Pöytävarauksen olimme tehneet aikaisemmin viikolla, mutta brunssille olisi mahtunut ilman varaustakin. 


Väriä riitti Stoan brunssilla.
Ensi vaikutelma oli rento ja kansainvälinen. Kassalla tervehti iloinen englantia puhuva mies, radiosta kaikui ranskalainen musiikki ja noutopöydän kulhoista näkyi eksoottisen värisiä pohjois-afrikan makuja. Ennen pöytään istumista kassalla maksettiin brunssi ja matkaan sai lautaset. Iloisena yllätyksenä hintaan kuului myös lasilliset cavaa. Ja sitten noutopöytään. 

Ahh, mitä värejä noutopöydässä oli! Kaikkea teki mieli maistaa ja visuaalinen elämys todella hiveli silmiä. Lautanen täyttyikin nopeasti salaateista, hedelmistä, erilaisista tahnoista, hummuksesta, marinoiduista oliiveista, pavuista, kasvismunakkaasta ja jättimäisistä kofta-lihapyöryköistä. Sivupöydllä oli tarjolla kuohkeaa ja hieman erikoisen makuista leipää ja croisantteja. Jonkinlainen makea juoma oli mielenkiintoinen makukokemus. Epäselväksi jäi mitä tämä makea juoma sisälsi, mutta hyvää se oli. 


Nam, nam, nam.

Seuralaisen lautanen täyttyi jo kiitettävästi ensimmäisellä kierroksella.

Jälkiruokana oli kahvin ja teen kanssa taivaallisen hyvää porkkanakakkua. Toista jälkiruokakakkua ei vatsa enää hyväksynyt, niin täynnä pakki oli. Kaikki mitä maistoi, maistu erilaiselta ja hyvältä. Fiilikset olivat korkealla mutustellessa mielenkiintoisia makuja. 


Punaisissa nahkatuoleissa oli super-mukava istua :)

Myös muissa pöydissä seurueet vaikuttivat tyytyväisiltä. Pöytäseurueisiin kuului niin pariskuntia kuin isompia poppoita. Ikäjakauma oli taaperoikäisestä eläkeläiseen. Tunnelma oli kaiken kaikkiaan kivan kepeä. 

Henkilökunnan puolelta palvelu oli todella ystävällistä. Englanniksi kyseltiin, että maistuiko ruoka - ja sehän maistui! Stoan brunssia voi vain ja ainostaan suositella. 


BREKKARIKLUBIN ARVOSTELU

Ruoka: 9

Palvelu: 9

Tunnelma: 9

Moitimme: Pientä alun sekavuutta saavuttaessa paikalle

Kehumme: Palvelua, makuja, ruuan ulkonäköä ja esillepanoa

Mitä brunssin jälkeen? Stoan 2.kerroksessa on opiskelijoiden töitä esillä. Kiertele ja nauti taiteesta.Cafe StoaOsoite: Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki

Pöytävaraukset: stoa@cafe-stoa.fi


Hinta: 19,90€ / henkilö. lapset euro per ikävuosi 14-vuotiaaksi asti.


Brunssi tarjolla joka lauantai ja sunnuntai kello 10.30-12.30 ja 13-15.


Lue lisää: http://ravintolastoa.com/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti